בגלל שאנחנו רוצים שהשמחה תהיה שלמה, יש לשים לב לבטיחות בכלל ולבטיחות ילדים בפרט. אם גם אתם שומעים פיצוצי נפצים מתחת לחלון שבועיים קודם לחג – זה הזמן להתערב. הסרטון לעיל, בכיכובו של השף ישראל אהרוני, מדגים על ירקות מה יכול לקרות לילדים.
מעבר לנפצים, גם התחפושות צריכות להיות בטוחות. אלו מספר כללים שגיבש מכון בטרם בנושא:
תחפושת מוצלחת היא תחפושת בטוחה
- רכשו רק תחפושת המאושרת על ידי מכון התקנים ומסומנת כחוק: בתווית הצמודה לתחפושת מופיעים פרטי היצרן והיבואן, וקיימות הוראות אזהרה בעברית באופן ברור בזו הלשון: "נבדק בהתאם לתקן הישראלי 562. הרחק מאש. כביסה מבטלת חסינות אש".
- מסכות מגבילות את שדה הראייה ואינן מתאימות לילדים מתחת לגיל 8.
- בהכנת תחפושות ביתיות, הימנעו משימוש בחומרים דליקים כמו צמר גפן ונוצות, וכן משימוש בשרוכים ובחוטים ארוכים העלולים להיכרך סביב הצוואר.
- הנחו את הילד להוריד את התחפושות וכל האביזרים הנלווים (פאות, מסכות) בעת משחק במתקני שעשועים.
אנחנו לא עוצרים כאן. הנה מספר טיפים לשמירה על בטיחות בחג מאתר משרד הבריאות:
שימוש בצעצועי פורים
ילדים ובני נוער נפגעים כתוצאה משימוש בחזיזים, בזיקוקים, בנפצים, בקפצונים ובשאר חומרי נפץ מאולתרים. הפגיעה השכיחה היא כווייה בידיים, בפנים, בצוואר או בירכיים.
לשמירה על בטיחות ילדיכם, הקפידו על הכללים הבאים:
- כל צעצוע המותר בשיווק ובמכירה חייב בסימון כחוק עם הוראות אזהרה בעברית ובצורה ברורה: שם היבואן, שם היצרן, כתובת ברורה, אופן השימוש והגבלות גיל.
- לא משחקים בחזיזים, טילים, כדורי נפץ, זיקוקי דינור, כוורות, רוגטקות, אקדחים ורובים הדומים לכלי נשק אמיתיים.
- קפצונים משאירים תמיד באריזתם המקורית או בתיק ולא בכיס המכנסיים. הם עלולים להתפוצץ מהחיכוך.
משלוח מנות
במשלוח מנות המיועד לילדים עד גיל 5 שנים, אין לשים מאכלים העלולים לגרום להם לחנק, ביניהם: סוכריות, מסטיקים עגולים ואוזני המן במילוי אגוזים, בוטנים או שקדים.
איפור לפורים
- בדקו שלתכשיר האיפור יש אישור של משרד הבריאות. איפור ללא שם של יצרן/יבואן ואזהרות עלול להיות מסוכן. אפשר לחפש תכשירי איפור מאושרים על פי שם היצרן או היבואן במאגר התמרוקים של משרד הבריאות.
- ודאו שהמוצר מתאים למגע עם העור ואינו גורם לגירוי.
- ודאו שהמוצר אינו מכיל חומרים רעילים.